• Description slide 5

  • Description slide 6

Tündérkerti "Börü" építő Hét július 15-21. 

 

Mottó: "basszus, az ember nem is gondolná, hogy a kultúrának mekkora energiája van !" (Mihály Tamás)  

maket


És MEGTÖRTÉNT.! Viszákon! Áll a Börü ! 


Hogy az mi, arról majd. Most csak annyit, röviden :gyaloghíd. Híd a Tündérkerthez. Az ideám az volt: valósítson meg a Pajtaszínház és Galéria, sok ágú összefogással egy olyan hetet, amikor - a művészeteket is segítségül híva - új értéket hozunk létre.

Ez történt meg Viszákon akkor, amikor a Kós Károly Egyesülés támogatásával, vándoriskolai keretben, Csernyus Lőrinc szakmai vezetésével a budapesti Műszaki Egyetemről érkeztek hallgatók és építették meg az általuk tervezett kis hidat. Az ember nem is gondolná elsőre milyen jelentőséggel bírhat egy ilyen műalkotás.
Mindenek előtt, jó érzés volt tapasztalni a VISZÁKIAK viszonyát a falujukban megvalósuló építkezéshez. Szeretettel, figyelemmel övezték azt.
A gyerekek bármely házba bekopoghattak és kérhettek bármit, hogy dolgozhassanak, megkapták azt. Pedig nem könnyű érzés olyan kézbe adni egy minden nap használatos szerszámot, amelyik láthatóan teljesen tapasztalatlan.
Na persze a lényeg az volt, hogy tervezzenek valamit és csinálják is meg. Így szerezve fontos szakmai tapasztalatot. Nagyszerű pedagógiai módszer és különleges lehetőség.
Jelen esetben lehetővé téve, hogy még könnyebben váljék megközelíthetővé a Tündérkert, e csodálatos közösségi-költői kert. Arról nem beszélve, hogy az elmúlt héten csöndes falu arculat építés is zajlott. Itt nem csak a láthatóra gondolok elsősorban. Hiszen nagy esemény volt ez ahhoz is hogy a VISZÁKIAK még büszkébbek lehessenek szépülő falujukra. Ez az arculat építő híd lehetőség arra is hogy összekössön sok mindent ami összetartozni akar, amire Kanyó János is emlékeztetett.

NAGYON BÜSZKE VAGYOK! Aki ott volt és látta a Pajtaszínház és Galéria programjait és az építkezést, megtapasztalhatta, mire gondolok. A Toldi az udvaron, Écsi Gyöngyi a fák alatt, Berecz András és Balogh Kálmán sem játszhatott még kanyar színházban, tudniillik csak L alakban tudtam elhelyezni a nézőket. Egyik felét a pajtában a másikat az udvaron.
Azért ha eszembe jut a kezdés?! Az első napi első kérdés : - van lámpád? -kettő .- KETTŐ? -mennyi kell?-10. -10? Uram- Istenem ,honnan lesz nekem 10 lámpám estére, nem beszélve a hangosításról? Süji Péter,  köszönöm.Na és a katartikus Nagy László est? Bözsike szerint Gál Tamásék voltak a legjobbak. És Jordán Tamás? és a Mesebolt? és Dresch Misiék? Bözsikém biztos hogy mindent végig nézett?
Na jó, mennyi minden élmény : Mihály Tamás reggeli "beruházásai",a viszáki asszonyok süteményei, Évike-Bözsike-Pungor Robi újbóli jelenléte, Ölbei Lívia figyelme, Gérnyi Gyula pálinkái, melyekben már itt érzem a  a Tündérek könnyét, felsorolhatatlan élmény. Nem is próbálkozom. Talán majd máskor. Most akkor csak ennyit Szelényi Anna, Szabó Ádám, Nektek is : KÖSZÖNÖM

(ui.: Tóth Péter Neked is!)

A Börü tervei

boru0 kezdo
Elkészült a Börü
felirat

SIM1010k

A Börü avatása

 Vissza

Ki van jelen?

Oldalainkat 80 vendég és 0 tag böngészi

Elérhetőség és honlapunkról